Misstänkt sexuellt tvång av barn

Två små barn i Härnösand misstänks ha förts bort med bil och blivit utsatta för någon form av sexuellt tvång.

Härnösandspolisen har jobbat hela dagen med ett anmält barnsexövergrepp.

Två barn, tre och fyra år gamla ska ha blivit inlurade i en bil och bortförda av en man. Barnen ska sedan ha tvingats till någon form av sexuella handlingar.

Händelsen inträffade i söndags, men det dröjde till i går eftermiddag innan föräldrarna gjorde en polisanmälan.

Det efter att barnen berättat saker för föräldrarna som gjorde att de misstänkte att barnen utsatts för brott. Det berättar Jan-Ola Nordin, biträdande förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Polisen har knackat dörr i området där barnen misstänks ha förts bort, dessutom kontrolleras om personer tidigare dömda för sexbrott mot barn nyligen flyttat till området.

Uppgifterna om en eventuell gärningsman är knapphändiga, men den beskrivning som finns säger att det ska vara en man mellan 60-70 år och att han ska ha kört en gråtonad, mindre bil.

Tidigast i morgon kan det bli aktuellt att förhöra barnen med hjälp av poliser som är specialutbildade att förhöra unga brottsoffer.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista