Sverigedemokraterna inleder höstkampanj i länet

Sverigedemokraterna, kända för sitt motstånd mot invandringspolitiken, kommer att inleda en höstkampanj i Västernorrland för att få fler sympatisörer till nästa val 2010.Partiets medlemmar ska dela ut 50000 flygblad i Sundsvalls kommun, och dela ut kampanjtidningar på gator och torg.

- I nästa val räknar vi med 10 procent i Sundsvall och Timrå, säger Johnny Skalin, ordförande för partiet i Sundsvall och länet.

Sverigedemokraterna tror att det finns många som kan tänka sig att rösta på partiet i länet, och därför kommer partiet att driva en kampanj under hösten - för öka antalet sympatisörer

50 000 flygblad ska tryckas upp och spridas över länet med information om partiets företrädare lokalt. Partiet vill även komma in på skolorna och informera om sin politik.Målet är också att bygga upp en arbetsgrupp i Sollefteå före årsskiftet, och i resten av länets kommuner under nästa år.

Samtidigt ska partiet driva en nationell kampanj under hösten, som handlar om partiets restriktiva invandringspolitik.

Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen, som enligt partiet orsakat stora sociala och ekonomiska problem i Sverige. Den politiken kommer att märkas även lokalt.

- Lokalt kommer vi att lägga en motion för att stoppa flyktingmottagningen i Sundsvall. Det beror inte på att vi principiellt är emot flyktingmottagning utan för att det är vår enda chans att påverka i rikspolitiken, säger Johnny Skalin.

Men har inte Sundsvalls kommun råd att hjälpa flyktingar?

- Vi har drabbats av stora omfattande nedskärningar i kommunen så det kan man ju alltid diskutera, och det ska vi göra, säger Johnny Skalin.

Mikael Andersson
mikael.b.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista