Smålandsvillan bygger fler hus

Hustillverkaren Smålandsvillan i Sundsvall har expanderat kraftigt sedan etableringen i fjol. Nu ökas produktionen till fem hus i veckan och ytterligare 15 personer måste anställas. Men bristen på arbetskraft sätter käppar i produktionshjulen.

Därför startas ett samarbete med Arbetsförmedlingen och ett utbildningsföretag för att locka nya yrkesgrupper till företaget. Till exempel vårdpersonal som vill satsa på husbyggande istället.

För av de omkring 90 anställda på Sundsvallsfabriken är bara 14 kvinnor och få nationaliteter är representerade. Företaget tror också att produkten, alltså husen, som de tillverkar kommer att gynnas positivt om mångfalden ökar. Men trots signaler om sjunkande huspriser och snack om fastighetsbubbla i landet tror inte Anders Skoogh att tillverkningen på Sundsvallsfabriken kommer att drabbas. Där sätts hoppet och tron också till de nya svenskarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista