Socialdemokrater i Härnösand vill ta tillbaka kommunal verksamhet

Om socialdemokraterna vinner tillbaka makten i Härnösand vid nästa val så kommer man att försöka ta tillbaka kommunal verksamhet som den borgerliga majoriteten nu vill lägga ut på entreprenad. Det säjer socialdemokraternas förstanamn Sig-Britt Ahl, ett år efter valet

Utförsäljningen av kommunens fastigheter som ju också är på gång i Härnösand är däremot inte en stor ideologisk fråga för socialdemokraterna. Att äga husen är inte lika viktigt, men kommunen bör i huvudsak står för driften av det som görs i husen oavsett om det är skolor, äldreboenden eller dagis. Och moderata kommunalrådets önskan att privatisera ger hon inte mycket för:

– Härnösand var ju enda kommunen i länet där det blev maktskifte efter valet förra hösten, men de flesta Härnösandsbor jag frågor tycker, liksom RosMarie Strand, inte att det är så stor skillnad oavsett om det är socialdemokrater eller moderater som styr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista