Örnskölsviksbo vann multisport-SM

Örnsköldsvikssonen Mattias Nyström vann multisport-SM i Höga Kusten som avgjordes på lördagen, tillsammans med lagkamraten Per Westling.

- Det känns riktigt stort, säger Mattias Nyström.

Mattias Nyström och Per Westling tävlade för laget Halti/Bjurfors, som sattes ihop så sent som i fredags. Båda skulle egentligen ha tävlat med andra lagkamrater, men av olika anledningar föll de ifrån. Istället blev det laget Halti/Bjurfors som gick i mål i på Skyttis IP strax efter halvtvå på lördagen, men god marginal till de andra lagen.

- Det var roligt att tävla med Per, som är så pass duktig och rutinerad, berättar Mattias Nyström, som också säger att den långa inlines-sträckan var den tyngsta för honom. Men då gick Per Westling upp och drog.

- Man brukar ju som hjälpa varandra, är en pigg så stöttar man den andra och tar vind och så. Att tävla i lag är en stor fördel, säger han.

Multisport-SM i Höga Kusten startade vid midnatt på fredag, och efter drygt 13 timmars cykling, löpning, kajakpaddling, orientering, klättring och inlineds-åkning genom stora delar av Höga Kusten så gick det första laget i mål. Det var årets första seger för Mattias Nyström, och nu väntar nästa tävling.

- Då är det nere i Abu Dhabi. Där kan det vara upp mot en 40, 50 grader, berättar Mattias Nyström.

Mikael Andersson
mikael.b.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista