En halv miljard investeras i arenor i Sundsvall

På måndagen lämnade utredningsgruppen för Arenor för idrott och kultur i Sundsvall sitt förslag på hur man ska kunna bygga ett nytt teater och kulturhus. 350 miljoner kronor ska investeras, men då är kringkostnaderna på över 100 miljoner inte inräknade.

I tjänstemannaförslaget för den nya den nya arenan, som är en insvestering på 350 miljoner kronor ingår inte en ombyggnad av kulturmagasinet för mellan fem och tio miljoner kronor.

En förstärkning av kajen vid selångersån som måste till för en kostnad av cirka 50 miljoner kronor. Plus ett nytt parkeringshus för ytterligare 50 miljoner kronor.

Årskostnaden för det nya teater- och kulturhuset beräknas till cirka 30 miljoner kronor. Den beräknade intäkten till en halv miljon.

I förslaget finns också en arena för musik och idrott med, den ska då ligga vid sporthallen och beräknas kosta mellan 90 och 110 miljoner kronor.

Bakgrunden till detta är att Kommunstyrelsen förra året tillsatte en programgrupp för att utreda möjligheten att samlokalisera idrotts- och kulturverksamhet i en anläggning, placerad i hamnen. Men förslaget som nu kom innebär alltså ingen kombinerad byggnad i hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista