Anmälde sig själv efter skottdrama

Den 27-åring som misstänks ha skottskadat en man i Sundsvall greps av polisen på måndagskvällen.
Han infann sig frivilligt på polisstationen, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

-Han dök upp i vår reception med sin advokat. Han ska förhöras, och sedan får jouråklagare ta ställning till om han ska fortsätta vara anhållen, säger Ulf Holgersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall, till TT.

Tre kumpaner till 27-åringen sitter anhållna misstänkta för medhjälp till mordförsök.

Den skottskadade 26-åringen har genomgått två operationer och fått flera kulor uttagna ur kroppen. Enligt läkarna bedöms skadorna inte vara livshotade.

”Allvarlig osämja”

Förhör har hållits med de tre anhållna männen under måndagen. -Vi räknar med att kunna höra den skottskadade mannen under tisdagen och då lär vi få reda på vad som utlöst det här bråket. Vad vi kan förstå finns det en allvarlig osämja mellan den skottskadade 26-åringen och det övriga gänget, säger Back Lars Andersson vid kriminalpolisen i Västernorrland. -Såväl den skottskadade som de andra inblandade männen är kända av polisen sedan tidigare, säger Christer Johansson, presstalesman hos polisen i Västernorrland.

Skottdramat inträffade vid 15-tiden på söndagen i bostadsområdet Skönsberg i Sundsvall.

Träffades i halsen

Den 26-årige mannen träffades med finkalibrig ammunition i halsen, bålen och en arm. Han var på söndagskvällen vid medvetande och uppgav då för polisen att det var fyra män i 20-25-årsåldern som kom fram till honom, hotade honom och sedan sköt flera skott. 26-åringen träffades av fyra skott.

Efter skottdramat sprang de fyra männen från platsen, men vittnen som befann sig i närheten har lämnat bra beskrivningar av männen. Den skottskadade mannen har också identifierat den misstänkte gärningsmannen med hjälp av fotografier som polisen visat upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista