20 år sedan Evamordet

Idag har det gått precis 20 år sedan 27-åriga Eva Söderström mördades i Kramfors.
Bara fem år återstår innan preskriptionstiden löper ut och i Kramfors har man svårt att tro att mördaren någonsin kommer att åka fast.

Hans-Olof och Ingrid Myren tror inte det:

Den 25:e september har det gått precis 20 år sedan 27åriga Eva Söderström mördades i Kramfors. Det betyder att det bara återstår fem år innan preskriptionstiden löper ut och en mördare kan gå fri.

Det debatteras just nu om att ändra eller helt ta bort preskriptionstiden för mord, men än så länge gäller 25årsgränsen.

Kriminalpolisens chef i Västernorrland Börje Öhman har inte gett upp hoppet om att lösa mordet.

-Det finns troligen någon utöver mördaren som vet vem som dödade Eva Söderström och om den personen väljer att träda fram så löser vi mordet.

-Det kan även finnas andra vittnen som fortfarande inte har berättat det dom sett eller hört, och vi vädjar till dem att träda fram, säger Börje Öhman.

Eva Söderström mördades runt midnatt 25-26 september på Bruket i Kramfors. Hon var ett par hundra meter från sitt föräldrahem när hon mötte mördaren. Hon dödades med knivstick, och även hennes hund blev ihjälstucken. Hurvida hon utsattes för sexuella övergrepp vill polisen inte tala om.

Många personer har förhörts under åren och en person har delgivits misstanke om mordet, men det höll inte för åtal, säger Börje Öhman.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista