Sollefteå hoppar av samarbetet med hockeybussar

På tisdagskvällen är det elitseriepremiär för MoDo Hockey. Många av supportrarna åker buss från Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. Hockeybussarna som ifjol redovisade ett underskott på 150.000 kronor. Ett underskott som drabbar kommunerna ekonomiskt.

Nu har Sollefteå valt att dra sig ur det här samarbetet. Jerry Persson är Sollefteå kommuns representant i länstrafikens styrelse.

Det kostar 118 kronor tur och retur Kramfors-Örnsköldsvik eller Sollefteå-Örnsköldsvik för att se favoritlaget MoDo spela hockey. Många åkte men inte tillräckligt många ifjol.

Under tre år har vägverket sponsrat det här projektet med 250.000 med tanke på en säkrare och miljövänligare trafik. Nu är de pengarna borta och underskottet från ifjol blev 150.000 kronor. Pengar som betalas av landstinget och kommunerna via det avtal som finns med Länstrafiken.

Nu har alltså Sollefteå kommun valt att hoppa av och lägga eventuella kostnader i fortsättningen på andra saker.

Blir det ett liknande underskott i vinter går MoDo Hockey in och delar bördan med Kramfors och Örnsköldsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista