Sundsvalls kommun har tryckt upp trädkarta

Höstfärgerna har slagit ut i all sin prakt och när septembersolen skiner lyser trädens lövverk i höstens klara färger. Ett ställe att beskåda naturens konstverk är i Tivoliparken i Sundsvall, där tjugo av de vanligaste svenska lövträden finns planterade i sluttningen ovanför kommunhuset.

Sundsvalls kommun har tryckt upp en broschyr om träden i Tivoliparken för de som är intresserade. I parken ska de flesta av Sveriges vilt växande lövträd vara representerade.

Här finns både ek och bok, lövträd som är betydligt vanligare söderut och som normalt inte sprider sig i Norrland, men också arter vanliga på nordliga breddgrader, som rönn och björk.

I broschyren finns en karta där träden finns utmärkta, för den som vill promenera i parken och titta. Det finns också information om de olika arterna och vad de kan användas till.

Och än finns det tid att njuta av höstfärgerna, så länge frosten, regnet och blåsten håller sig borta ...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista