Projektet Global Classroom drar i gång i Ånge

En skola som utvärderar sig själv och en vision om hur skolan ska se ut 2015. Det ska projektet Learning School som i veckan startar i Ånge leda till. Projektet är ett samarbete mellan skolor från en rad länder världen över.

Ånges representanter i samarbetet är Desirée Risberg och Karin Rylander, de kommer under de närmaste nio månaderna att resa till USA, Sydafrika, Tjeckien, Australien och Skottland. De ingår i en studiegrupp som ska intervjua elever och lärare och även filma skolmiljön som anses viktig för ett bra lärande.

Projektet sker inom ramen för det internationella samarbetet ”global classroom”, det globala klassrummet.

Nils-Olov Hagman är lärare i Ånge och medgrundare till skolnätverket Global classroom.

– Från början var mitt intresse begränsat till språkövningar, att de skulle få använda engelskan i riktiga situationer, säger han.

Men sedan medger han att han också fått upp intresset för att man ska skapa en skola inte bara inom Sveriges gränser utan att man ska kunna plocka det bästa från alla skolor internationellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista