Gift i kläder

Det påvisades nyligen av Naturskyddsföreningen som ägnar den här veckan åt att uppmärksamma miljövänliga kläder med kampanjen ”Tyg eller Otyg”.
En av aktiviteterna som genomförts i länet är en inventering av utbudet av miljövänliga kläder och textilier i butiker i Sundsvalls stadskärna.

Öriga aktiviteter i länet är bland annat en kväll med modevisning och diskussion runt miljökläder i Tomatås, Ljustorp. I Sollefteå i morgon kommer naturskyddsföreningen att vara på stan och visa ekologiska dukar samt dela ut informationsblad.

SR-Västernorrland besökte några av butikerna i Sundsvall och de som hade bäst utbud var klädaffärerna JC och Kapp-Ahl som båda hade ett bredare utbud av miljövänliga kläder.

Liknande inventerinag har gjorts i resten av landet och av 800 butiker i 15 svenska städer var det bara 70 som hade godkänt innehav av miljövänliga kläder.

Under det närmaste året kommer man i Örnsköldsvik och Sollefteå att göra liknande inventeringar av butiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".