Krogkonkurs får ej ut försäkring

Sundsvalls hamnkrogar AB, bolaget som äger restaurang Akva och som gick i konkurs igår, får inte ut några fösäkringspengar på grund av brottsmisstankar mot en av ägarna. Men konkursförvaltare Lars Eng anser att det kan drabba oskyldiga.
Eftersom en av ägarna är misstänkt för att själv ha satt eld på Akva vägrar försäkringsbolaget att betala ut några pengar. Men Konkursförvaltare Lars Eng anser försäkringsbolagens hållning kan vara orättvis - övriga ägare och anställda drabbas även om de inte har haft något med branden att göra. I och med konkursen förlorar Sundsvalls hamnkrogar alkoholtillståndet också på Spegelbaren. Lars Eng säger till Radio Västernorrland att bara är aktuellt att driva Spegelbaren vidare om någon är intresserad av att köpa puben. Tidigast imorgon kommer konkursförvaltare Lars Eng lämna in en ansökan om alkoholtillstånd till kommunen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista