Golf tränger ut handikappade

Hockeystjärnan Peter Forsbergs golfbanebygge i Tvillingsta utanför Örnsköldsvik tvingar förståndshandikappade att flytta.
Personalen på dagcentret tycker att golfbanan kommer för tätt in på och att den lantliga miljön försvinner i takt med att golfbanebygget fortskrider. Juliana Byström, som arbetar på dagcentret, säger att de är besvikna på kommunen. -Golfbanan har vuxit oss över huvudet, säger hennes kollega Erland Eriksson. Bygget av det nya gruppboendet har kostat kommunen 4,8 miljoner kronor. Och redan innan planerna på en golfbana blivit klara diskuterades risken för att den skulle tränga undan de förståndshandikappades boende och dagcenter. Och Elvy Söderström, kommunalråd i Örnsköldsvik, erkänner nu i efterhand att det var ett misstag att bygga det nya gruppboendet just där. -Vi ville så mycket och stannade inte upp tillräckligt och funderade. -Det var för att de människor som var berörda inte skulle behöva vänta, motiverar Elvy Söderström beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista