Nakenbilder inget brott

En 19-årig student i Sundsvall, som lagt ut nakenbilder av en jämnårig kvinna på internet, friades i dag av tingsrätten. Han åtalades tidigare för sexellt ofredande.
Flickan som kommer från Sörmland fick kontakt med studenten via hans hemsida på internet. På hemsidan hade studenten skrivit att han gillade sex och dessutom lagt ut ett antal nakenbilder. Flickan skrev i Studentens gästbok att ''ser på sidan att vi gillar samma saker'' En helg i februari tog flickan tåget till Sundsvall för att besöka studenten. På lördagkvällen gick de kraftigt berusade och la sig i studentens säng och studenten tog nakenblider på flickan. Hur detta gick till är de båda oense om - flickan säger att hon var så berusad att hon inte kunde protestera och somnade. Studenten säger att flickan själv var med när han la in dem i sin dator och att han dessutom tog bort två bilder på flickans begäran eftersom hon tyckte att hennes ansikte syntes. Enligt tingsrätten har flickan på vissa bilder intagit poser som omöjligen kan ha skett utan hennes medverkan. Tingsrätten anser tingsrätten att det inte finns något som bestrider studentens berättelse att flickan alltså var medveten om att bilderna skull läggas ut på internet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista