Matforspostrånarna åtalades idag

Fyra personer åtalades idag misstänkta för att ha deltagit vid rånet mot Svensk kassaservice, före detta Postens, lokaler i Matfors den 29 november. Två män, båda 20 år gamla från Stockholm, åtalades för rån och en yngre kvinna och en yngre man från Matfors åtalades för medhjälp till rån.
Det var på eftermiddagen den 29 november i fjol som de båda 20-åringarna maskerade med rånarluvor och beväpnade med en pistolattrapp slog till mot Svensk kassaservice i Matfors. Rånarna hotade personalen och tilltvingade sig drygt 500 000 kronor. De flydde från platsen i en stulen bil. Rånarna fick hjälp av de båda Matforsborna att hålla sig undan i ett hus i en liten by väster om Sundsvall. Efter tips kunde polisen gripa de två rånarna, som också är misstänkta för ett inbrott den 14 september förra året i Elgigantens varuhus i Birsta norr om Sundsvall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".