Hedström matchhjälte för Timrå

I elitseriehockeyn slog igår Timrå Frölunda på bortaplan med 3-2.
Timrå hade ledningen med 2-0 till tredje perioden, Frölunda kom ikapp och kvitterade men Timrås Jonatan Hedström avgjorde matchen endast en dryg minut från slutet.

Jonathan Hedström blev matchhjälte när Timrå besegrade Frölunda med 3-2.

Jonathan Hedström gjorde ett jättejobb matchen igenom och var en av Timrås absolut bästa spelare. Han kämpade och slet och gjorde ett jättejobb både i offensiven och i defensiven.

Han fick också kröna sin insats med att göra det avgörande målet sedan Frölunda i sista perioden kämpat sig tillbaka och kvitterat ett 0-2-underläge.
-Det fungerade mycket bra i kväll, och det mesta gick min väg, sade han efteråt.

Han passade också på att flagga för årets upplaga av Timrå.
-Räkna inte bort oss. Vi kommer verkligen bli något att räkna med uppe i toppen.

Kom snabbt tillbaka

Timrå kom snabbt tillbaka efter förlusten mot Brynäs i den senaste omgången. Efter en första period som mest var ett ställningskrig mellan lagen tog Timrå över spelet i den andra.

Laget spelade mycket disciplinerat i defensiven och såg till att krympa ytorna i mittzonen och göra det svårt för Frölunda att vända spelet och få press i anfallszonen. -Vi möttes ju ganska nyligen och lagen känner varandra väl. Vi visste att det gällde att vara försiktiga när man möter Frölunda på bortais, sade Timrås tränare Charles Berglund efter matchen.
-Jag tycker också att vi löste uppgiften bra.

Två snabb mål i mitten av den andra perioden, ett i numerärt överläge, och ett efter ett virrigt försvarsspel av Frölunda gav Timrå ett välförtjänt överläge inför den sista perioden. -Men, det var nervöst inför sista perioden. Frölunda är bra och får de en reducering så får de extra energi och ett fantastiskt stöd av publiken.
-Det var ju också precis det som hände, sade Berglund.

Vild forcering

I den sista perioden startade Frölunda en vild forcering och på drygt två minuter i mitten av perioden både fick de både 1-2 och 2-2. -Vi blev alldeles för försiktiga efter deras reducering.

En utvisning med drygt tre minuter kvar av matchen kom dock att fälla avgörandet. Med åtta sekunder kvar av utvisningen kunde så Jonathan Hedström sätta vinnarmålet och ta Timrå förbi Frölunda i tabellen.
-Jag visste att det skulle bli en svår match. Timrå försvarade sig väldigt bra, och sett över tre perioder var de det bättre laget, sade Frölundas tränare Per Bäckman.

(TT)