Sundsvalls gymnasium en av landets FN-skolor

När FN-dagen den 24 oktober närmar sig får Sverige 23 FN-skolor. Bland dessa finns Sundsvalls gymnasium. Genom ett samarbete med Svenska FN-förbundet stärker skolan sin internationella profil och sin konkurrenskraft.

- Intresset för FN-skolekonceptet har varit stort, vilket gläder oss. Det är roligt att Sundsvalls gymnasium finns bland dem som har kvalificerat sig, säger Bonian Golmohammadi, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet inbjöd i våras landets gymnasieskolor att ansöka om att bli FN-skola. Syftet är att öka den internationella kompetensen hos både elever och lärare.

Samarbetet med FN-förbundet omfattar ett grundpaket bestående av dels bland annat lärarutbildning, kontinuerlig FN-information och pedagogiska tips, dels ett antal tillval som FN-rollspel och fördjupad fortbildning. Utöver grundpaketet kan skolorna teckna sig för olika tilläggstjänster, till exempels studieresor till FN-kontor och temadagar om FN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista