Modo tog revansch på Skellefteå

I elitseriehockeyn tog Modo igår revansch på Skellefteå efter förlusten i helgen.
Nu vann Modo med 2-0 på hemmplan och backen Per Hållberg inledde målskyttet i mitten av första perioden.
Och på isen var det en tuff och rätt grinig match.

Regerande mästarna Modo har haft det trögt under inledningen på elitserien - inte en seger under ordinarie matchtid på fyra matcher, varav tre slutat med förlust.

Den negativa sviten bröts med 2-0 hemma mot Skellefteå.

Därmed saknar Skellefteå fortfarande en bortaseger den här säsongen, och Modo tog revansch för bortaförlusten mot laget i lördags - då det blev samma resultat i Skellefteå.
-Det blir i många fall så i dubbelmöten, att lagen tar varsin seger, konstaterade Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson.

Modo var dock, i vart fall spelmässigt, betydligt närmare poäng i lördags än Skellefteå var den här gången.

Skellefteå blev långa stunder totalt utspelat.

Modos målvakt Karol Krizan var strålande, men det var Andreas Hadelövs vikarie i Skellefteå-kassen, Nicklas Dahlberg, också - och han hade betydligt mer att göra. Modo vann skottstatistiken med 47-22.

Dahlberg räddade bland annat två (!) straffar i första perioden. Båda gångerna sedan Modos Fredrik Warg blivit upphakad i friläge.

Först avväpnade Dahlberg Warg själv, och sedan Per-Åge Skröder.
-Vi hade ett lejon där bak, synd att laget inte svarade upp på hans insats. Nicklas två straffräddningar i första perioden borde gett oss energi, men gjorde inte det, sade Per-Erik Johnsson.

Dahlberg tvingades kapitulera i ett Modo-power play i första perioden och sedan i början av andra perioden - när Skellefteå spelade power play.

Modo hade rett ut ett tre mot fem-läge, Modos power play-kung Magnus Wernblom (sju mål i numerärt överläge) kom från utvisningsbåset, fiskade upp en rensning på tennis från Per Svartvadet och sköt i friläge stenhårt mellan benen på Dahlberg från distans.

Målet blev matchens sista, men Modo saknade sannerligen inte chanser till fler.
-Det är ju helt otroligt att vi fortfarande är med när det är tio minuter kvar av matchen, konstaterade Johnsson, som tog timeout redan i mitten av andra perioden sedan Skellefteå varit nere ordentligt i brygga.

Modos tränare Harald Lückner var naturligtvis nöjd med segern, och med arbetsinsatsen. Det har varit lite si och så med det i hans lag tidigare.
-Vi får jobba något kopiöst för varje mål, men vi får ändå vara nöjda över att vi skapar så mycket. Och segern var oerhört viktig för oss.

Matchen slets sönder av en mängd utvisningar och blev ingen större underhållning. Skellefteå tog inte den lilla chans laget hade i tredje perioden, när spelarna under andra halvan av den åkte i skytteltrafik till utvisningsbåset.

Harald Lückner hade svårt att få ihop laget ett tag i andra perioden när först Per-Åge Skröder fick en smäll på läppen och var tvungen att åka ut och sy, och sedan Andreas Salomonsson råkade ut för samma sak.

Den senare blödde kraftigt och kom inte tillbaka till matchen. Enligt Lückner kan han bli borta upp till en vecka.

(TT)