Sollefteå kanske inte anställer ny kommunchef

Det är osäkert om Sollefteå får någon ny kommunchef. I måndags sparkades kommunchefen efter samarbetssvårigheter med den politiska kommunledningen. Det var fjärde kommuchefen på tio år som slutat.

På måndag fattas det formella beslutet i kommunstyrelsen om uppsägningen och då är det inte säkert att kommunen väljer att söka en ny kommunchef säger kommunalrådet Elisabeth Lassen utan det kan istället handla om att göra om tjänsten.

– Någon måste ju göra uppgifterna men det är inte säkert att det blir i form av en kommunchef, vi får diskutera frågan så får vi se vad vi kommer fram till för lösning, säger hon.

Den sparkade kommunchefen Karin Norman slutade efter bara ett och ett halvt år på jobbet. Sollefteå har haft problem med att hitta en kommunchef. I två år hade de en tillfällig kommunchef innan Karin Norman rekryterades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista