Efterfesten fortsätter för Giffarna

Festen efter giffarnas seger igår mot Ljungskile fortsatte idag på O’Learys.

Vår reporter Christer Jonasson, var på plats och pratade med spelarna och tränaren Mika Sankala som så här dagen efter vinsten har lugnat ner sig och fått like perspektiv på säsongen och segern.

Mika Sankala, torde du att Giffarna skulle ta sig upp till allsvenskan?

– Ja, de trodde jag hela tiden! Redan ifjol när jag tog över laget kände jag att det fanns den här känslan i gruppen. Får vi dem att tro på varandra och tro på det vi håller på med finns de en klar möjlighet att vara bland de tre bästa i superettan. Man såg vilken nivå Superettan hade och jag tyckte vi hade alla möjligheter att ta oss upp direkt.

Vad har de berott på att ni inte lyckats ta sista steget för att säkra platsen i allsvenskan?

– De kan ju vara så att det smyger på sig en viss falsk trygghet när vi leder med sex sju poäng ett tag där och det inte är så många matcher kvar. Blir det oavgjort någonstans, vi torskade någon match och Häcken vann och helt plötsligt hade de där poängen försvunnit. De smyger ju en liten osäker känsla ändå i kroppen att, oj orkar vi inte hålla det här?

Men till slut satte man spiken i kistan och vann med 4-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".