Våldsamt upplopp i Ånge

Sex personer greps i går kväll i Ånge misstänkta för våldsamt upplopp. Det hela började med att en 26-årig asylsökande man greps och fördes till polisstationen i Ånge misstänkt för snatteri, våld mot tjänsteman, rattonykterhet och tjuvtankning.
Strax därefter samlades några av hans landsmän utanför polishuset där dom ryckte i dörrarna. När en av polismännen gick ut för att försöka lugna ned situationen omringades han av flera män. Han lyckades slå sig fri med batongen och kunde ta sig in på stationen igen. Där larmade han efter förstärkning som kom från Sundsvall och Östersund. Dom sex personerna utanför polishuset greps och fördes till Sundsvalls polishus där dom anhållits av jourhavande åklagare. Dom är nu misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och främjande av flykt. Den först gripne är skyldig till det minst allvarliga brottet, säger Tomas Nilsson, vakthavande befäl hos Sundsvallspolisen. Dom båda polismännen i Ånge har tills vidare tagits ur tjänst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".