Ord står mot ord i babymisshandelsrättegång

Ord står mot ord i rättegången som handlar om en tre månader gammal pojke i Örnsköldsivk med skador som tyder på att han blivit misshandlad. Nu har alla vittnen förhörts och slutpläderingarna ska hållas i eftermiddag. Då avgörs också om pappan ska fortsätta sitta häktad eller inte.
Ingen i barnets närhet har upptäckt något onormalt med den lille pojken förrän den 11 december förra året då det upptäcktes att han hade frakturer på båda skenbenen och blåmärken strax ovanför fotleden. Idag på förmiddagen förhördes barnets mormor och den distriktssjuksköterska som haft mest kontakt med familjen sedan pojken föddes. Barnets mormor säger att hon inte tycker att familjen hållit ihop på ett normalt sätt eftersom pappan emellanåt försvunnit från hemmet i flera dagar utan att säga var han tagit vägen eller när han kommer tillbaka. Men hon säger också att hon aldrig sett honom vara hårdhänt mot pojken. Någon gång har hon sett att han tagit i pojkens 1,5 åriga syster hårt i armen men annars verkar båda föräldrarna vara bra med barnen säger hon. Inte heller distriktsjuksköterskan som haft regelbunden kontakt med familjen har sett något onormalt, varken på barnet eller i familjeförhållandena. I eftermiddag hålls slutpläderingarna och senare ska det också avgöras om pojkens pappa ska fortsätta sitta i häkte eller om han ska försättas på fri fot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".