Alnömannen åtalad

I dag kom åtalet mot den 39-årige sundsvallsbo som jagades på Alnön under stort polisuppbåd i början av månaden. Han åtalas för människorov och försök till grovt rån.

39-åringen hade gjort upp om en båtaffär med en sollefteåbo som kom ner till Alnön för att köpa båten kontant.  

Enligt åtalet så har 39-åringen haft 50 000 på sig i kontanter när han hindras av nedfällda träd över vägen.  39-åringen kom fram iklädd rånarluva och hotade solleftebon med ett hagelgevär.  ”Det här är allvar, vi gör det här enkelt och snabbt. Ge mig pengarna så kan du fara härifrån”

Sollefteåbon lyckades övertala 39-åringen om att han inte hade pengarna på sej och 39-åringen tvingade honom att köra dit kontanterna sas vara undangömda. Efter ca 5 kilometer lyckades sollefteåbon fly, enligt åtalet.

39-åringen flydde ut i skogen fortfarande beväpnad och polisen spärrade av stora delar av Alnön under jakten på mannen. Han greps senare den dagen och sitter nu häktad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".