Nordingråskola får kritik av skolverket

Nordingrå skolan i Kramfors kommun får kritik från skolverket. Skolan har inte varit tillräckligt tydliga med att informera föräldrar som motsatt sig religionsundervisningen att deras barn har rätt att slippa delta på lektionerna. Skolverket kommer också att följa upp religionsundervisningen på skolan. Bakom beslutet ligger en årsgammal tvist.
För över ett år sedan vände sig föräldrarna till två barn på Nordingrå skolan till skolverket. Pappan till de två eleverna är jude och mamman sa sig vara en aktiv tvivlare. Dom menade att religionsundervisningen hade en alltför stark kristen prägel och valde därför att ha sin dotter hemma under religionslektionerna. Anki Jonsson som är rektor på Nordingråskolan tycker inte att man har mer religionsundervisning där än på andra skolor i området. Men hon har tagit till sig skolverkets kritik och hoppas att eleven i fråga ska kunna delta även i religionsundervisningen inom en snar framtid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".