Knarkhärvan nystas upp

Lockelsen att tjäna stora pengar var orsaken till att den 19-årige Örnsköldsviksbon började sälja knark. Detta enligt hans egna ord när han förhördes i Örnsköldsviks tingsrätt idag. Rättegången fortsätter idag med fler förhör av de nio som misstänks vara inblandade i den stora knarkhärvan som nystats upp I örnsköldsvik.
Den 19-årige Örnsköldsviksbon som är en av de 4 som åtalats för grovt narkotikabrott berättade idag i rätten hur det kunde bli så. Med kall och klar röst redogjorde 19-åringen hur de två huvudmisstänkta och han själv, alla tre arbetslösa vid tillfället, diskuterar möjligheten att tjäna pengar på knarkaffärer. Hur han lånar ut 25 000 kronor med förhoppningen att tjäna åtminstone det dubbla. Istället dras han själv in i missbruk och de två huvudmisstänkta blir också alltmer beroende av att röka heroinet. I slutänden säger 19-åringen fick han bara ut 7000 kronor av affärerna. Han bryter kontakten med de huvudmisstänkta när han, som han själv säger, inte längre tyckte det var roligt och han förstod att det aldrig skulle bli lönsamt. Den åtalade kramforsbon har också förhörts på förmiddagen. Enligt honom är det troligt att Örnsköldsviksbornas knarkaffärer omfattat många fler än de nio som nu är åtalade för narkotikabrott. Han har själv sett andra hos de huvudmisstänkta och säger att det vore konstigt om de inte var fler. I eftermiddag fortsätter förhören med de övriga misstänkta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".