Psykmottagning med många asylsökande

Situationen på de psykiatriska mottagningarna i Sundsvall blir bara värre och värre. De senaste åren har det skett en dramatisk ökning av antalet asylsökande som söker akut vård och det har skapat ett hårt tryck på mottagningarna. Diskussioner pågår men för Kimmy Lindholm, cheföverläkare vid den psykiatriska kliniken i Sundsvall, känns läget nästan hopplöst.
De senaste åren har antalet asylsökande i området medelpad och härnösand ökat successivt. Från drygt 300 stycken år 1997 till över 1100 i år. Förra året var var fjärde patient på depressionskliniken asylsökande. Kimmy Lindholm säger att det är en väldigt pressad och svår situation för personalen att arbeta i eftersom många av de asylsökande mår dåligt just därför att de inte vet om de får stanna i landet eller inte. Enligt Kimmy Lindholm bottnar problemen i en misslyckad flyktingpolitik tycker att det krävs politiska förändringar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".