Rättegången i Kramforsmordet avslutad

På torsdagen avslutades rättegången mot den 24 årige man som stått åtalad för att ha knivhuggit en 43årig Kramfors bo till döds i oktober 2007. Åklagaren yrkar på fängelsestraff för dråp, medan försvaret hävdar nödvärn.

Det tog bara en halvtimme för tingsrätten att avsluta rättegången mot 24 åringen. Bakom stängda dörrar redovisades den rättspsykiatriska utredning som rätten hade begärt att få in när rättegången inleddes i november.

Den visar, enligt åklagaren, att 24 åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning, medan försvaret tycker att den stödjer deras version av hur dråpet gick till.

24 åringen är rädd och har paranoida drag, det var också därför han hade kniv med sig den där dagen den 18:e oktober när han högg 43 åringen i bröstet till döds, mitt i centrala kramfors.

Enligt försvaret så blev 24åringen först slagen av 43åringen och som en ren reflex högg han därför till med kniven, utan att det fanns något uppsåt att döda och han bör därför frias, menar försvaret. Om han fälls ska det möjligen vara för grov misshandel enligt försvaret.

Upprinnelsen till hela bråket mellan de båda männen var ett gräl om betalningen för några gram cannabis.

Dom i det här målet faller om en vecka, den tionde januari.