Kramfors

Sex års fängelse efter knivdrama

Fängelse i sex år för dråp. Det blev domen mot den 24-årige man som knivdödade en 43-årig Kramforsbo mitt i centrala Kramfors i oktober.

Tingsrätten dömer 24-åringen för dråp. Hans invändningar att han handlade i nödvärn får ingen respons av rätten som menar att han hade möjlighet att gå därifrån istället för att fortsätta slåss.

Orsaken till att dom båda männen började slåss var en tvist om en hundralapp efter en mindre knarkaffär.

Båda hade kniv, men den äldre mannen tappade sin på marken under slagväxlingen mitt i centrala Kramfors den 18:e oktober

När 24-åringen fick ta emot ett slag i huvudet så slog han av ren reflex tillbaka, säger han, och kniven gick då in i den äldre mannens bröst. Men det var aldrig hans uppsåt att döda. Orsaken att han bar kniv var för att han var rädd och ville kunna försvara sig.

Tingsrätten menar istället att det att 24-åringen först gick till en affär och stal en kniv innan han gick fram till 43-åringen gör att det därmed fanns ett uppsåt att använda den. Det fanns också tid även efter att slagsmålet börjat då 24-åringen kunde ha valt att gå därifrån istället för att fortsätta slåss, och därmed var det ingen nödvärnssituation, enligt tingsrätten.

Han döms nu till 6 års fängelse för dråp.