Krokstabornas översvämmningsersättning klargörs?

På fredag kan kampen mellan Örnsköldsviks kommun och Kroksta villaförening få ett slut. I augusti år 2000 fick ett 50-tal krokstabor sina källare översvämmade med avloppsvatten. Sedan dess har de kämpat mot kommunen för att få ersättning för skadorna.
Efter ett halvår av brevväxling mellan kommun och villaförening kommer nu representanter från Statens VAnämnd till Örnsköldsvik för att träffa parterna. Och Gösta Andersson, som är ordförande i villaföreningen är hoppfull. Krokstaborna anser att kommunens avloppsystem är orsaken till översvämmningarna. Medan Örnsköldsviks kommun anser att det var extremt mycket regn vid den aktuella tiden och att vattensystemet håller den kapacitet som kommunen är skyldig att tillhandahålla. Till en början handlade kampen om att kommunen skulle stå för den självrisk som de drabbade fastighetsägarna fått stå för, men nu kan det bli frågan om mycket mer pengar om Statens VA nämnd anser att det var fel på avloppssystemet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".