Junsele

Djurparksföretag i konkurs

Äventyrsberget AB har lämnat in en konkursansökan till Ångermanlands tingsrätt. Äventyrsberget driver bland annat Junsele Djurpark som hade färre besök än väntat förra året.

– Problemet är att vår säsong är väldigt kort. Det är under en tremånadersperiod som alla intäkter måste införskaffas, säger Kalle Tjärnberg, ordförande för Äventyrsberget.

Förra årets satsningar med popgruppen The Ark och med vita lejon i djurparken slog kanske inte så väl ut som man hoppats.

– Även om varje arrangemang i sig går ihop och kanske till och med visar en och annan krona i vinst räcker det inte totalt för att klara hela årets drift.

Hur det blir med Junsele djurpark till sommaren kan Kalle Tjärnberg ännu inte säga.

– Det viktiga är att vi har någon eller några verksamheter som blir publikmagneter här i Junsele. Det är oerhört viktigt för hela bygden och näringslivet här, säger Kalle Tjärnberg, ordförande i Äventyrsberget AB

Mikael Andersson
mikael.b.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista