Härnösand

Ungt företagande visas upp

Det är viktigt för ungdomar att få prova på hur det är att driva eget företag. Det är tanken bakom projektet Ungt företagande. Idag visade eleverna på Härnösands gymnasium upp sina företag som de jobbar med under ett helt år. Andreas Frånberg och Joanna Almgren driver företaget Gaija UF.

– Gaija UF är ett företag som vill värna om miljön. Först visste vi inte hur vi skulle nåt ut till människor, men sedan kom vi på att vi skulle göra en bok, säger Andreas Frånberg.

Boken vänder sig till barn. 6-8-åringar ska få ett miljötänk det handlar om enkla knep om hur vi skyddar vår miljö. Boken är klar och har sålt en del exemplar. Och Joanna har lärt sig om företagande.

– Jag har lärt mig att inte skjuta upp saker. Det mesta har vi gjort i sista minuten, säger Joanna Almgren.

Vilka andra egenskaper ska man ha?

– Man måste kunna vara trevlig och man måste kunna samarbeta, även om det känns tungt ibland. Det är värt det när det går bra för en. Då är det roligt, säger Andreas Frånberg.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".