Rytmisk premiär i Härnösand ikväll

I kväll är det premiär på teatern i Härnösand för Slice of Time med Norrdans; en urpremiär med specialskriven musik av Fredrik Högberg från Nyland och där även slagverksensemblen Kroumata medverkar.
Tiden som omger oss, abstrakt men ändå styrande har varit inspiration för Norrdans chef och konstnärliga ledare Jeanne Yasko i stycket Slice of Time. För tredje gången har också ett samarbete inletts med kompositören Fredrik Högberg och slagverksensemblen Kroumata, som 25 årsjubilerar i år. En lite annorlunda uppgift för ensemblen som förutom att spela också får dansa. Och dansarna - får använda slagverken. Det här ligger i linje med vad Kroumata alltid gjort, säger Leif Karlsson som varit med i ensemblen sedan starten: att arbeta med andra artister och att söka utmaningar. Premiär för Slice of Time är det ikväll på teatern i Härnösand, sen blir det turné både inom och utom landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".