Skönsbergs stenskola läggs ner

Skönsberg stenskola läggs ner och Österro och Öde skolor kommer att försvinna på sikt - det står klart efter att kommunfullmäktige i Sundsvall på måndagskvällen fattat sitt beslut. Allt i enlighet med förslaget från kommunstyrelsen.

Fram till den 7 januari i år rådde enighet mellan majoritetspartierna och allianspartierna om vilka skolor som skulle läggas ner. Strax innan förslaget skulle tas i Barn och Utbildningsnämnden presenterade socialdemokraterna nya uppgifter vilket kom enigheten i nämnden att rämna.

Vid kommunfullmäktiges möte idag yrkade allianspartierna avslag till hela förslaget medan majoritetspartierna fick igenom sitt föslag i den slutliga omrösttningen med siffrorna 42-38 och en nedlagd röst.

Frågan om Nacksta skola och skolan i Anundgård kommer som tidigare bestämts att återremitteras för ytterligare utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".