Nollat Timrå förlorade hemma

I elitseriehockyen igår blev det uddamålsmatcher för våra lag.
Modo dom vann med 4-3 borta mot Luleå men Timrå förlorade med 1-0 hemma mot Södertälje.
Och det var mycket motivationen det hängde på, menade Timrås tränare Challe Berglund.

I tabellen Timrå på tredje och Modo på fjärde plats, båda lagen på 67 poäng.

Pucktrollaren Linus Klasen kan göra vad som helst med en ishockeypuck - men ibland räcker det med att bara sticka fram klubban för att bli matchvinnare.

Södertäljes lille tekniker blev matchvinnare när han prickade in en målvaktsretur och matchens enda mål mot Timrå.

13 minuter och 22 sekunder in i andra perioden höll sig 21-årige Linus Klasen sig framme och styrde in en målvaktsretur bakom Johan Backlund i Timrå-målet - Klasens elfte fullträff i elitserien.

Men Klasen var inte ensam matchhjälte i Södertäljelaget. -Jhonas Enroth gjorde en jättematch i målet, konstaterade SSK-tränaren Leif Strömberg efter segern som förde upp Södertälje på slutspelsplats.

Södertälje fortsätter att överraska och ställa till med problem för sina motståndare. -Södertälje vann rättvist. Det kändes som om SSK fick oss dit de ville, konstaterade Timråtränaren Challe Berglund.

Svag Timråinsats

Timrå inledde matchen bäst och tryckte ner Södertälje långt ner i försvarszon, men hemmalaget lyckades inte skapa de riktigt heta lägena. -Vårt spelövertag kändes lite skenbart. Vi blev hela tiden uttryckta mot kanterna och sarghörnen och det var också Södertälje som fick de snabba spelvändningarna och de farligaste målchanserna, summerade Challe Berglund.

Frågan är om Timrå någonsin gjort en så svag insats hemma i Eon-arena som laget ”presterade” i andra perioden. Timråspelarna saknade energi och lyckades få iväg endast tre skott mot SSK-målet.

I Timrå var det bara målvakten Johan Backlund som höll toppklass. I övrigt var det de orutinerade juniorspelarna Eric Moe, Anton Lander och Magnus Pääjärvi-Svensson som förtjänar godkänt betyg.

Stark försvarsinsats

Hela Södertäljelaget spelade med ett stort fighterhjärta. Spelarna var dessutom hur iskalla som helst i försvarsspelet - inte ett enda grovt misstag.

Jhonas Ehnroth höll nollan för första gången den här säsongen - men han har i ärlighetens namn satts på betydligt svårare prov tidigare under säsongen.

Linus Videll finns med i Tre kronors trupp i LG Hockey games, och Bengt-Åke Gustafsson har ju näsa för att leta fram talangfulla spelare. Det visade Videll också på isen i Eon-arena, han var bara hårsmånen från att tråckla sig fram till några mål med sina fräcka dragningar. Även Linus Klasen är en spelare som bjuder på det lilla extra.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista