Sollefteå

Skjuten man före detta politiker

Den man som skottskadades på onsdagsmorgonen är före detta kommunpolitiker i Sollefteå. Om beskjutningen har något politiskt motiv är oklart, men hans politikerkollegor tror inte det. 

Polisen jagar en misstänkt gärningsman och arbetade under onsdagen med att följa upp ett spår, som troligen är efter gärningsmannen som har lämnat fastigheten.

Spåret leder från fastigheten och norrut mot Ångermanälven. Där viker det av och följer älven i sydöstlig riktning. Sedan upphör spåret på en gångväg i anslutning till Angermannabron.

Polisen vill ha in tips på alla iakttagelser som gjorts tidigt i morse kring personer, bilar och annat som har rört sig längs spåret.

Skottdramat ägde rum på onsdagsmorgonen i ett villaområde nedanför sjukhuset i Sollefteå, en man i 60-årsåldern fördes till sjukhus med en skottskada i halsen, men skadan är inte livshotande.

Personen som misstänks ha skjutit 60-åringen är en man som är runt 185-190 cm lång. Han är spensligt byggd och sägs ha markanta drag i ansiktet. Senast han sågs var han mörkt klädd, hade en svart ribbstickad luva och nån form av väska.

Trots att polisen har hittat den pistol som mannen sköts med, utesluter man inte att han fortfarande kan vara beväpnad.

Polisens insatsstyrka gick på onsdagsförmiddagen in i villan där personen skottskadades. Man misstänkte att det kunde finnas en eller flera beväpnade gärningsmän kvar i villan, alternativt att det fanns fler skottskadade, men inga personer fanns kvar i villan.

Polisen letar efter gärningsmannen med tre hundpatruller och helikopter. Samtidigt förhör man vittnen i kringområdet.

Peter Hansson
peter.hansson@sr.se

Annelie Ledin
annelie.ledin@sr.se

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".