Sollefteå

Fortsatt utredning om skottdramat

Polisen söker fortfarande efter den man som igår skottskadade en 65-årig man i Sollefteå. Länspolischef Börje Öhman berättar om arbetet.

– Under onsdagskvällen avslutade vi det vi kallar för dörrknackning då vi gick runt i bostasdsområdet och sökte kontakt med de som bor där för att höra om de hade gjort några iakttagelser, säger Börje Öhman.

Under onsdagen var både hundpatruller och en helikopter med i sökandet, men under natten mot torsdagen har polisen tagit det lugnare.

– Under nattimmarna har vi dragit ner betydligt, men vi är nu igång igen. Våra tekniker ska fortsätta med sin undersökning av villan. De avbröt igår kväll i samband med mörkret och utredarstyrkan ska också igång nu på morgonen igen, berättar Börje Öhman.

Hur viktigt är det första dygnet när något sådant här inträffar?

– Det är alltid viktigt. Man glömmer små iakttagelser som kan vara viktiga och det är jätteviktigt för oss att fånga sådant som har hänt samma dygn.

Annica Buvik
annica.buvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".