Härnösand

Praktiska problem när elever flyttas

Den stora omorganisationen av skolorna i Härnösand pågår. De små barnen vid lågstadiet på Murbergsskolan kommer att få längre till skolan då de ska flyttas til Bondsjöhöjdens skola, samtidigt som mellanstadieelver i Bondsjöhöjden flyttas till Murberget. En missräkning för Pelle Molin som köpt hus i Murberget.

– Vi har valt att försöka komma så nära en skola som möjligt och så nära skogen som möjligt och då hittade vi ett hus här för ett år sedan ungefär. Då var inte beslutet taget om att Murbergsskolan skulle lägga ner för små barn, berättar Pelle Molin.

Läget var perfekt för honom och hans familj med 150 meter till skolan för barnen.

– Och nu har vi blivit blåsta på det, så det känns lite trist, tycker Pelle Molin.

Medan hans dotter Ingrid jollrar i bakgrunden funderar Pelle också över alla barn som nu kommer skjutsas till skolorna. Han tror att transporterna kommer att bli fler.

Är det inte vettig tanke då att separera och specialisera skolorna?

– Jo, det blir säkert jättebra, medger Pelle Molin, men det är just det här att det blir en förändring i det praktiska livet. Vi är många föräldrar som har försökt vara med och diskutera  ända från början, men det känns som att hela den diskussionen inte ledde någonvart över huvud taget.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".