Timrå förlorade mot Färjestad

I elitseriehockyen förlorade Timrå med 3-2 hemma mot Färjestad.
Det i en match där karlstadslaget hade ledningen med 3-0 men Timrå så när kämpade sig i kapp.

Färjestad lurade Timrå på tre värdefulla poäng i elitseriens toppstrid och vann med 3-2 efter ett smartare och kyligare spel.

Men Timrå-tränaren Challe Berglund var mest besviken över att domaren Thomas Andersson lurade Timrå på möjligheten att ordna kvittering i slutminuten.

När matchuret visade på 18.28 i slutperioden drog Färjestads Johan Motin på sig en tvåminutersutvisning. Samma öde drabbade samtidigt lagets österrikare Andre Lakos - han fick dessutom kortslutning i hjärnkontoret och gjorde en obscen gest mot publiken som dessutom renderade honom ett matchstraff. Vilket innebar att hans tidsstraff blev två plus fem minuter.

Timrå behövde bara 24 sekunder för att reducera till 2-3 genom Riku Hahl och kvitteringschansen fanns då en minut och åtta sekunder återstod av matchen.

Domarfadäs? -Målet innebar att en av tvåminutersutvisningarna upphörde, men Färjestad hade ju fortfarande en tvåa och femma att sitta av. Men domaren lät bara en spelare sitta kvar i båset, suckade Challe Berglund, som skulle ta ett snack med Thomas Andersson efter matchen. -Nu förlorade vi ju inte matchen på den fadäsen. Vi hade ju redan försatt oss i den här situationen.

Men enligt regelansvarige Olle Östman på Svenska hockeyförbundet gjorde domare Andersson rätt. Det var Motins utvisning som upphörde, men Lakos straff var kvar - totalt sju minuter.

Timrå hade stora delar av matchen ett rejält spelövertag, men hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Inte förrän i den sista perioden - då Timrå tryckte på med alla krafter och visade en het vilja för att försöka hämta in 1-3-underläget. -Det grinar oss emot lite just nu. Det var många puckar som strök millimetrar utanför stolparna, sade Challe Berglund.

Och inte nog med det - Färjestads målvakt Christopher Heino-Lindberg storspelade dessutom och svarade för en rad fina räddningar.

Nye finländaren Jani Tuppurainen klarade debuten med klart godkänt betyg - men allra bäst i Färjestad var teknisk briljante Mikael Johansson.

Johansson i Stenmarkform

Johansson grundlurade Timråmålvakten Johan Backlund med en smart dragning när han gav Färjestad ledningen med 1-0 på straff. Johansson var sedan med i förspelet till Pelle Prestbergs 2-0-mål innan han svarade för matchens prestation med en fräck solouppvisning som resulterade i 3-0 för Färjestad. -Vi spelade inte alls så fysiskt som man måste. När ”Micke” Johansson gjorde sitt solomål var vi inte alls med, det såg ut som när Ingemar Stenmark härjade som bäst i storslalom i Wengen, sade Challe Berglund.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".