Sundsvall

Anna Norberg kan få guldmask

Skådespelerskan Anna Norberg har blivit nominerad för bästa kvinnliga huvudroll i en talpjäs när Sveriges privatteatrar ska dela ut Guldmasken. Hon är nominerad för sin roll i Hotelliggaren som gick i höstas på Södra Berget i Sundsvall.

– Det är fantastiskt. Jag är jättestolt och glad, utbrister Anna Norberg. Det är roligt för att jag har jobbat mycket med musikaler och det här är ju en talpjäs, men det är två väldigt bra skådespelerskor jag slåss mot.

De två andra nominerade är Annika Andersson och Carina Lidbom, som båda agerar i Otroligt het. Anna Norberg tycker det är svårt att svara på varför hon blivit nominerad.

– De måste ju tycka att jag har varit bra. Det har varit en utmaning att spela fars, för det har jag inte gjort förut. Det är släng i dörrar och snabbt och tajming och så. Det är jätteroligt, säger Anna Norberg och avslutar:

– Nu blir det fest! Nu ska vi åka ner och ha roligt!

Prisutdelningen äger rum på Nöjesteatern i Malmö den 3 mars. Hotelliggarens manliga huvudrollsinnehavare, Pontus Ströbaek, har även han blivit nominerad till Guldmasken.

Karin Lönnå
karin.lonna@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".