Härnösand

Pripp tar över Dawes arbete

Härnösands gymnasiechef Jim Dawe lämnar sitt jobb med omedelbar verkan. Skolchef Inger Pripp kommer själv att till en början ta över den avgående gymnasiechefen Jim Dawes arbetsuppgifter. Det meddelar hon på kommunens hemsida.

Jim Dawe själv vill inte berätta om orsaken, men enligt informationen på hemsidan handlar det om oenighet mellan honom och förvaltningschefen om hur jobbet ska göras.

Det här är den andra höga skolchefen som slutar på kort tid i Härnösand. Nyligen avgick också rektorn för det västra skolområdet i Härnösand.

– Det här visar att det inte fungerar som det ska inom skolan i Härnösand, menar Maud Byqvist som är socialdemokrat och oppositionens gruppledare i skolnämnden.

Det är väl känt är att det råder stort missnöje på många håll inom skolan i Härnösand. Många tycker att förvaltningschefen styr för mycket och även i sådant som bör vara politiska beslut.

Anonymt framförs mycket kritik från lärare och annan skolpersonal, men ingen vill eller vågar framföra kritiken öppet.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".