Örnsköldsvik

Värdefull konst återfunnen

För sju år sedan stals värdefull konst av den världsberömde keramikern Hans Hedberg från Örnsköldsvik. Nu är polisen på väg att lösa stölden som skedde från ett låst förråd där föremålen värderades till 300.000 kronor

I sju års tid har polisen i Örnsköldsviktill och från försökt lösa stölden som vållade stor uppmärksamhet. I ett låst förråd i tjänstecentrat Arken där hans Hedberg museet finns stals världefulla keramikföremål värderade till 300.000 kronor.

Via tips från allmänheten kollade polisen upp en auktionssajt på nätet där flera av dom stulna föremålen bjöds ut till försäljning.

Igår slog polisen till mot två män från Örnsköldsvik, husrannsakan gjordes och dom båda anhölls mizsstänkta för häleri och i ett fall grovt häleri. Flera av den stulna keramikkonsten hittades i en av lägenheterna.Misstanken är alltså att dom båda männen kommit över föremålen från den som utförde inbrottet. Båda männen är släppta men alltså misstäntka för brottet.

Polisen fortsättr sin utredning och förhoppningen är förstås att också hitta den eller dom som utförde stölden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".