Nytt schema hotat på Ögården

På äldreboendet Ögården på Alnön har personal och ledning planerat för ett nytt arbetschema sedan i våras. Det nya schemat skulle innebära att de anställda arbetar tre dagar och är lediga tre. Men nu verkar det som om det hela inte blir av, eftersom äldreboendet troligen inte får de projektpengarna de sökt för att kunna genomföra schemaomläggningen.
Enligt den information som de anställda fått från socialtjänsten, kommer inga extrapengar att anslås till Ögården, utan tre dagars ledighet och tre dagars arbete ska genomföras inom befintlig budget. Enligt Vivianne Velander, boendechef, går det inte, eftersom det då blir för få som arbetar på kvällarna, och personalen är redan nu ansträngd. Och Gun Inger Sundqvist, som varit en av de drivande i planeringen inför projektet, tror att kommunen på sikt skulle spara pengar, på att nu ge Ögården möjlighet att genomföra tre tre systemet. På onsdag fattar socialnämnden beslut om huruvida det nya systemet ska införas eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista