Lantbrukare breddar verksamheten

Lantbrukare i flygplatsernas säkerhetskontroller eller som rensar bort sly från vägrenarna. Så kan en växande entreprenadmarknad för lantbrukare te sig. Ann Högberg i Söråker jobbar åtta timmar i veckan på Midlanda flygplats.

– Just för att det är ett extra tillskott. I vår verksamhet är det ett bra alternativ att jag kan vara borta några timmar på morgonen och ändå kan jag jobba hemma resten av dagen, säger Ann Högberg.

Hon är ett exempel på den växande entreprenadmarknaden där både kommuner, privata företag och som i det här fallet luftfartsverket anlitar arbetskraft. LRF räknar med att verksamheten kommer att öka med 13 procent i år.

Maskinringen Västernorrland, som är en medlemsorganisation till LRF, räknar med en årlig ökning på 20 procent.  Peter De Beau verksamhetsledare för Maskinringen i länet är noga med att poängtera att hans medlemmar inte är några prisdumpare.

– Det här är seriösa skattebetalande företagare som är ute och jobbar.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".