Foppa gör comeback i Colorado

Ishockeyspelaren Peter Forsberg gör överraskande comeback i sitt förra NHL-lag Colorado. Klubben meddelade sent på måndagen att kontrakt skrivits för resten av säsongen.

Peter Forsberg återvänder överraskande till Colorado

Det blir alltså Colorado Avalanche, en klubb som Forsberg spelat för många säsonger tidigare och som han bland annat vunnit 2 Stanley Cup-titlar med, som den så länge skadedrabbade svensken nu ska spela för.

Tisdagen är sista datum för spelarövergångar inom NHL-hockeyn och beskedet om Forsberg kommer något överraskande.

Bara för några dagar sen meddelade nämligen Forsbergs agent att det var högst osannolikt att det skulle bli något spel för Forsberg den här säsongen eftersom han sedan länge haft stora problem med en fotskada, som gjort det svårt för honom att åka skridskor ordentlig och han har tvingats till flera operationer.

Forsberg, som även har 2 VM- och 2 OS-guld på meritlistan, säger i en kommentar till klubbens hemsida att han jobbat länge för att den här återkomsten ska bli möjlig och att han hoppas att han är kapabel att ansluta till klubbens träningar och matcher inom en snar framtid, som han uttrycker det.

Under den gångna säsongen har turerna varit många kring hans framtid. I höstas blev han t ex uttagen till Tre Kronor men tvingades lämna återbud efter bara en träning men har under våren ryktesvis placerats i flera klubbar i NHL, men det är alltså tillbaka till staden Denver i Colorado som gäller nu för en av svensk ishockeys bästa spelare genom tiderna.

Daniel Alling, New York

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".