Timrå

En pinne mot Djurgården

I elitseriehockyen spelade Timrå på torsdagen oavgjort mot Djurgården, 1-1 på hemmaplan.
Timrå ledde matchen länge men Djurgården kvitterade i den tredje perioden.

För första gången lyckades Djurgården ta poäng mot Timrå i den här upplagan av elitserien.

Djurgårdens poängräddare blev målvakten Stefan Ridderwall och poängkungen Fredrik Bremberg som svarade för Djurgårdens enda mål i matchen som slutade 1-1.

Timrå och Djurgården brukar bjuda på jämna och målfattiga uppgörelser, men denna gång blev det dessutom ganska geistlöst. -Jag känner mig nöjd med resultatet. Vi svarade för en stabil bortamatch, konstaterade Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi diplomatiskt.

Djurgården hade chans att säkra slutspelsplatsen genom att besegra Timrå, men Djurgårdstränaren kan utan att bekymra sig börja rusta sina mannar för slutspelet. Djurgården har tio poängs försprång till Södertälje som är närmaste lag under slutspelsstrecket - och det återstår endast fyra matcher och tolv poäng att spela om.

Toppmatch av Ridderwall

Djurgårdstränaren blev dessutom lugnad på en viktig punkt. Stefan Ridderwall är i kanonform inför slutspelet. -Daniel Larsson har spelat mycket bra och stabilt i målet, men det är viktigt att få igång Stefan Ridderwall också. Han var ju riktigt bra i dag, konstaterade Hans Särkijärvi nöjt.

Fredrik Bremberg har varit halvkrasslig i några dagar, men kom till spel - och det var nog tur för Djurgården, för det var på tok för uddlöst i anfallsspelet. Bremberg visade prov på sin smarthet och spelsinne när han överraskade Timråförsvaret och målvakten Johan Backlund med att snabbt vända och ”köksvägen” lägga in pucken i mål.

Backlund bäst i Timrå

Det var det enda misstaget som Johan Backlund bjöd på. Timråmålvakten spelade mycket säkert och var lagets klart bäste spelare. -Det kändes inte alls bra att släppa in kvitteringen, konstaterade Johan Backlund, som kunde ta det ganska lugnt under stora delar av matchen. -Spelet gick i vågor och det blev väl aldrig någon så där riktigt intensiv press mot något mål, men jag känner mig rätt nöjd med min insats och det var skönt med ytterligare en poäng, sade Johan Backlund.

Timråtränaren Challe Berglund har fått ett rejält övertag på sitt forna lag - 13 poäng av 15 möjliga mot Djurgården. -Vi hade ju en riktigt bra möjlighet att vinna även kvällens match i spel fem mot tre i drygt 1,5 minut. Men då agerade vi inte alls bra. Vi stod stilla med pucken och valde de svåraste passningsvägarna, konstaterade Challe Berglund.

Och Challe Berglunds frustration var förståelig, det var knappt att Timrå fick iväg ett skott mot Djurgårdens mål under fem mot tre-spelet.

Fredrik Hynnings återkomst efter den långa skadeperioden fortsätter att vara en succésaga - efter tre mål i senaste matchen mot Skellefteå prickade Hynning elegant in Timrås enda mål i matchen i power play fint framspelad av Riku Hahl.

(TT)