Otaggat Timrå föll mot Mora

Det blev en tung lördag med förluster för båda våra länslag i elitseriehockyen igår.
Modo förlorade hemma mot Färjestad med 4-2 och Timrå gick bet mot Mora på bortaplan med 4-1.
En av Timrås bästa spelare i matchen var 16-åriga Anton Lander.

Moras marsch uppåt fortsätter.

Via 4-1 hemma mot Timrå har Mora bra chans att slippa kvalserien, och viss chans att nå slutspel. -Alla gör sitt jobb, sade målvakten Juha Pitkämäki.

Mora har rest sig på nio, var i stort sett uträknat för några veckor sedan. Så långt hade målvakten Juha Pitkämäki inte rosat marknaden som han gjorde förra säsongen.

Men Pitkämäki har precis som resten av laget spelat upp sig och mot Timrå var han riktigt bra - igen. -Jag hade tungt ett tag men det gäller bara att jobba hårdare. Man får inte heller tänka för mycket, det kan sätta sig på självförtroendet, sade Pitkämäki sedan han torkat bort en handfull raklödder ur ansiktet.

Vit i ansiktet

Direkt efter matchen intervjuades Pitkämäki i tv, och blev utsatt för en raklödderattack av lagkamraten Marco Toukko som var iförd rånarhuva.

Pitkämäki var alldeles vit i ansiktet men tog situationen med ro medan lagkamraterna jublade vilt.

Annat var det efter Timrås mål. Mora hade 3-0 i det läget och bra kontroll på matchen men trippingen av Sebastian Hård af Segerstad satte Pitkämäki helt ur spel och finländaren blev ursinnig på domaren Patrik Sjöberg. -Killen som trippade mig var liten men det var ett stort regelbrott. Jag sade till Sjöberg att det finns tre domare på isen som ska se sådant. Ge bort mål i detta utsatta läge när det verkligen är på liv och död går inte. Men jag är inte direkt överraskad, sade Pitkämäki.

Slutet av matchen blev en rejäl anstormning från Timrå, som leddes av ungdomarna Anton Lander och Magnus Svensson-Pääjärvi. Pitkämäki fick mycket att göra men någon mer påhälsning i målet blev det inte. Istället avgjorde Mora i tom kasse. -Jag såg de flesta skotten och de gånger jag släppte returer så fick jag bra hjälp av backarna, sade Pitkämäki.

Fem poäng åt två håll

Mora har nu fem poäng ner till Luleå som är närmast under kvalseriestrecket, lika många upp till Skellefteå som har sista slutspelsplatsen. Och kommande vecka möter Mora Brynäs borta och Luleå hemma. -Vi pratar inte så mycket om tabellen. Mer att vinna matcherna och det är det vi ska koncentrera oss på. Nu jobbar alla 110 procent i alla lägen och det är så Mora vinner matcher, avslutade Pitkämäki.

Pitkämäki har kontakt med Mora även nästa säsong och verkar inte vara alls intresserad av spel i en lägre division.

(TT)