Örnsköldsvik

Modo förlorade mot Färjestad

I elitseriehockyen på lördagen förlorade båda våra länslag.
Timrå förlorade med 4-1 mot ett taggat Mora på bortaplan och Modo förlorade mot Färjestad hemma med 4-2.
En jubilar i Mododressen var Magnus Wernblom som gjorde sin 700 match för klubben men något direkt firande efteråt blev det inte.

I tabellen Modo fortsatt på andra plats på 87 poäng, Timrå ligger kvar som femma på 77.

Färjestad var inne i en negativ trend och hade en svit på fyra förluster mot Modo den här säsongen.

Trenden och sviten bröts.

Segern med 4-2 på bortais gav dessutom Färjestad chans på den andraplats i serien som Modo har.

Tre Modo-segrar under ordinarie matchtid, en i förlängning, mot Färjestad inför lördagsmatchen.

Värmlandslaget var dessutom inne i en dålig trend med bara en seger på de fem senaste matcherna. -Vi fick ett välbehövligt ”break” efter nedgången, konstaterade Färjestads andretränare Clas Eriksson efter matchen.

Men det såg inget vidare ut för Färjestad inledningsvis. Modo tryckte på ordentligt och var flera gånger nära att ta ledningen. -Vi hade det tufft i början, men vi tappade aldrig tålamodet eller koncentrationen, sade Eriksson.

Kom inte ikapp

I samma takt som Modo såg allt trögare ut piggnade Färjestad till. Från en Modo-utvisning i den 13:e minuten var det Färjestads match.

Det blev både 1-0 och 2-0 före paus, och när Färjestad sedan gjorde 3-0 tidigt i andra såg laget ut att få en enkel resa till trepoängaren.

Men Modo lyckades snabbt reducera två gånger om, trots att Färjestad hade fortsatt grepp.

Modo gjorde ett bra försök att gå ikapp i sista perioden, men hade inte den riktiga skärpan. Det var fullt rättvist att Mikael Johansson kunde avgjorde med 4-2 i tom kasse.

Segern innebär ett lyft för Färjestad, som nu har hugg på den andraplats som Modo mer eller mindre kunde ha säkrat.

Modo kom inte upp i den standard som laget har visat de senaste veckorna. -Vi fick betala priset för en oerhört tuff vecka med tre bortamatcher där vi har gått runt på få spelare, konstaterade Modos tränare Harald Lückner. -Det märktes framförallt i power play där vi inte hade kraften.

Skadebekymmer

Ett tag hade Modo sju utespelare på skadelistan, i går var det fem - däribland långtidsskadade toppbackarna Mattias Timander (knä) och Hasse Jonsson (fot).

Ett tidigare pressmeddelande informerade om att båda bör vara spelklara till slutspelet om en dryg vecka, vilket också bekräftades på lördagen av Modos läkare Kim Thorsen.

(TT)