Akvaägaren åtalad för mordbrand

dag väckte kammaråklagare Göran Kvist åtal mot den man som är häktad misstänkt för att ha anlagt branden på Restaurng Akva i Sundsvall. Branden har kostat miljontals kronor för resutranägarna, försäkringsbolagen och fastighetsägarna. Mannen som var en av ägarna till Akva har under förhör erkänt att han den 30:e Augusti i år satte eld på resturangen. Enligt Sundsvalls tidning har mannen i polisförhör sagt att han pressades på pengar - och att han därför kände sig tvungen att sätta eld på restuarangen. Han åtals nu för grov mordbrand - ett brott som ger lägst två - och som högst åtta års fängelse.
1 § Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år. Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år. Lag (1993:207).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".