Samarbete ska få ner sjukskrivningar

Som en del i kampen mot dom allt högre sjukskrivningarna har Härnösand-Medelpads hälso och sjukvårdsförvaltning inlett ett sammarbete med försäkringskassan och arbetsmiljöinspektionen. Sedan den 16 oktober finns två personer från försäkringskassan på plats på Sundsvalls sjukhus två dagar i veckan.
Enligt Kristina Ersson, reabilitetssamordnare på försäkringskassan i Sundsvall, leder det till mindre byråkrati och en snabbare handläggning av ärenden. Margitta Kjellman är en av projektledare för Alf-projekt som Härnösand-Medelpads hälso- och sjukvård drog igång i oktober förra året. Alf står för Arbetsmiljlöinspektionen, Landstinget och Försäkringskassan. Projektet kommer att hålla på i två år och fokuserar sig på reabilitering av sjukskrivna. Och fastän försäkringskassan bara funnits på plats på Sundsvalls sjukhus i fyra månader ser Margitta Kjellman redan positiva effekterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".